Som förälder är tid alltid en bristvara. Det är dock många föräldrar som vill anordna ett fint kalas när barnen fyller år. Att anordna ett barnkalas kan vara mycket stressigt och tidskrävande. Med några smarta tips kan du dock styra upp en riktigt kul och uppskattat barnkalas utan att stressa allt för mycket.

1. Sätt stämningen med snygga inbjudningar

Rätt stämning kommer att skapa ett minnesvärt kalas. Tipset för att få gästerna att komma i rätt stämning är att skicka ut fina inbjudningar i god tid innan kalaset. Stora som små gillar att få inbjudningar som ökar förväntningarna inför festen. Den smarta tjänsten Invajt gör det möjligt att enkelt skicka läckra inbjudningar till barnkalaset. Här kan du enkelt designa inbjudningarna så att de passar kalasets tema. Genom att skicka inbjudningarna digitalt sparar du både tid och pengar. Du skapar inbjudningarna smidigt i appen och skickar dem som ett sms. Gästerna kan svara genom en länk som finns i inbjudningskortet vilket gör att du kan hålla koll på alla gästers svar på ett och samma ställe. Aldrig tidigare har det varit så enkelt att skicka ordentliga kalasinbjudningar. Glöm inte att ange eventuell klädkod, exempelvis om det är maskerad eller någon annan klädsel.

2. Servera enkel mat som barn gillar

Många föräldrar slår knut på sig själva när de försöker komma på den bästa maten för barnkalaset. Gör det inte så komplicerat för dig. Barnen vill allra helst leka på kalaset och kommer inte bry sig om köttbullarna är hemlagade eller upptinade i mikron. Laga enkel mat som barn gillar, exempelvis korv med bröd, hamburgare och pizza. Hämtpizza är ett bra exempel på barnkalasmat som alltid uppskattas och som dessutom är enkelt för föräldrarna att fixa. Maten beror såklart på barnens ålder. Om barnen är riktigt små kanske de inte är redo för att äta vuxenmat som pizza och hamburgare.

3. Planera lekarna i förväg

Barn älskar att leka och har alltid mycket spring i benen. För att undvika tjuriga barn och onödig stress för dig som förälder kan det vara en bra idé att förbereda ett par lekar i förväg. Det behöver inte vara särskilt komplicerat, men det är alltid bra med en plan. Hela havet stormar, dansstopp och blindbock är populära lekar. Skattjakt eller fiskdamm med godis är två andra klassiker som lämpar sig väl för barnkalaset.