Det finns både fördelar och nackdelar med att skaffa en dator till ditt barn. Det viktigaste du som förälder ska ta ställning till är vad datorn ska användas till. Detta avgör nämligen vilken typ av dator du bör satsa på.

Det finns lika många åsikter om datorer till barn som det finns tyckare och tänkare. Vi föräldrar måste lära oss att sålla bland dessa och lyssna in vad barnet behöver och vill. En bärbar dator från Webhallen kan till exempel passa alldeles utmärkt för tonåringen som vill kunna syssla med skolarbetet där det känns bäst för stunden. Numera är det även möjligt att hitta riktigt kraftfulla bärbara datorer även till spel.

Spara pengar på nätet

Även om det kan kännas lockande att gå till en fysisk butik kan du spara många hundralappar på att surfa in på webhallen.com och ta en titt på deras utbud. Där kan du även välja verktyget ”Datorväljaren” om du behöver hjälp. Nuförtiden är det inte ovanligt att skolor satsar pengar på elevdatorer där eleverna får möjlighet att ägna sig åt både skrivande, läsförståelse och matematik via datorn. Det finns dock en del motståndare till för mycket skärmtid och därför är det viktigt att tänka på att hitta en hälsosam balans.