Ditt barn fyller år och vill naturligtvis få bjuda in sina vänner på födelsedagskalas. Barnkalas är både roliga och tidskrävande. Men det finns knep som du kan ta till så att det blir så enkelt som möjligt.

Köp online

Det tar tid att handla till ett barnkalas. Du ska köpa mat, ingredienser till tårtan, frukt, godis, dekorationer och ballonger, förutom servetter och passande godispåsar att ge alla barnen. Det kan bli stressigt, särskilt om du jobbar. Då kan du spara mycket tid genom att köpa det mesta för kalaset online. Handla både dekorationer, hattar, servetter, roliga kostymer, allt för tårtan och godis online hos Partykungen, så får du allt levererat hem till dig. Då kan du och födelsedagsbarnet i lugn och ro sätta er framför datorn och välja mellan olika teman, snygga ballonger och annat som passar på barnkalas.

Köp tårtbotten och glass

Visst är det något speciellt med hemmagjord tårta, men om du inte hinner eller orkar baka egen tårtbotten köper du den bara i din matvarubutik. Köp hallonsylt, banan och grädde. Sedan kan du dekorera den med tårtdekoration från Partykungen. Det finns föräldrar som skapar otroliga tårtkreationer åt sina barn. Roligt för dem, men du ska inte jämföra dig. Gör det som är enkelt och som fungerar för dig. Den absolut enklaste ”tårtan” är att köpa glass, sylt och kolasås på tub. Barn älskar glass och kommer inte klaga på att du inte stått i köket flera timmar.

Håll till utomhus

Om det är möjligt ska ni hålla till utomhus. Det är så mycket enklare (och lugnare och tystare) om barnen både äter och leker ute på tomten, än att de ska hålla till i köket och vardagsrummet. Om ditt barn fyller år mitt i vintern kan du i alla fall planera in lite lekar för dem utomhus. Då skriver du på inbjudningskortet att de ska ta med varma kläder så att de kan leka utomhus. Om ni har en liten backe i närheten av er kan ni gå dit, så kan de åka pulka och stjärtlapp om det är snö.

4H-gård

Finns det en 4H-gård i närheten? Varför inte se om ni kan hålla till där? Naturligtvis ska ni fråga först. Ofta finns det bänkar att fika på. Barnen kommer vara upptagna med djuren och sedan kommer de att komma igång att leka själva. Du kan också ta med en boll, så kan de leka dunk eller någon annan lek som de flesta barn gillar.

Inomhus: planerad lek

Om ni måste vara inomhus och det är ganska många barn som kommer är det klokt om du i förväg hittar på några lekar. Gärna kluriga lekar. Dela upp dem i grupper och låt dem bygga slott i papp och toarullar. Låt dem använda sin kreativitet, så håller de sig sysselsatta länge. Är det ett gäng som älskar att pyssla, så behöver du bara plocka fram papper, glitter och färgpennor, så sysselsätter de sig själva.