Pasta är en fanatisk maträtt som kan varieras på en mängd olika sätt. Det bästa är att barn älskar pasta. Med enkla medel kan du göra pastamiddagen rolig för både barn och föräldrar. Här kommer tipsen som gör middagen smakrikare.

Pasta

Det är smart att alltid ha flera pastapaket i skafferiet. En bra backup så att du alltid vet att du har mat hemma. Förutom makaroner och spagetti, är det bra att även köpa lite extra lasagneplattor, så kan du variera dig mycket. Det fina med pasta är ju att allt från kött till veganskt fungerar. Du kan laga en lyxmiddag och bokstavligen koka snabbmakaroner och äta ketchup till. För att få rätt smak och tuggmotstånd på pastan ska du satsa på Barilla. Riktig italiensk pasta gjort på ingredienser med kvalitet. Gå in på Barilla där du hittar tips på bästa pastan och jättemånga recept. Du kan även köpa pasta på deras hemsida. Det är smidigt och skönt att handla online och minska på stressen.

Barnens favoriter med extra knorr

Förutom att Barilla har tips på bästa pastan, så kan du få hjälp att göra något extra av barnens favoriter. Som förälder är det skönt att laga mat som du vet att barnen kommer att gilla. Det blir lugnare kring bordet och efter en arbetsdag är de flesta svenska föräldrar riktigt trötta. Men som vuxen kan spagetti med köttbullar, köttfärssås och korv bli lite tjatigt. Det absolut enklaste sättet att ge maten lite extra krydda är att du har alternativ på bordet. Naturligtvis ska ni äta samma mat och middag tillsammans, det är bra och ger gemenskap. Men du behöver ju inte alltid äta köttbullar, utan kan även köpa fräscha vegetariska alternativ. Främst för dig, men också som barnen ska smaka på för att de ska utveckla sin smak. Sedan kan de äta sina köttbullar, medan du varierar måltiderna med falafel, kyckling- och veggiebullar.

Du kan också lägga undan en del av köttbullssmeten eller köttfärssåsen och göra något annat av den. Som att lägga in fetaost och oliver i köttbullar eller biffar. Smarrigt och smakrikt. Låt halva köttfärssåsen vara mer vuxen i smaken: lök, svamp, grönsaker och rejält kryddad. Detsamma gäller lasagnen: låt en tredjedel av lasagnen vara för ”vuxna”. Mer oliver och grönsaker gör susen.

Det finns också roliga såser på flaska som du kan köpa får att ge både skinksalladen, köttbullarna och kycklingen lite knorr. Med en drös olika såser att välja mellan kan ni alltid äta samma pastarätter, men du kan variera dig och behöver inte känna att du äter barnmat varje dag.

Lax, kyckling och vegetariskt

Många barn gillar kyckling och även lax går ner. Om ditt barn är lite skeptiskt till lax, kyckling och vegetariska rätter är det smart att kombinera det med pasta. Har du pasta, majs och ketchup får de i alla fall i sig lite mat. Låt dem sedan smaka lite på laxen, kycklingen eller din vegetariska rätt. Absolut smartast är det att inte göra någon stor affär av att det är ny mat på bordet. Se det som en självklarhet att man äter det som sätts fram.