Håll koll på dina nycklar.

Barnen är det viktigaste och finaste vi har och vi vill att de ska ha det så bra som möjligt, och få vara så trygga som möjligt. Vi måste också själva som föräldrar våga släppa taget vart efter att barnen blir större och låta dem växa till de individer de ska bli och även växa med sina uppgifter. En sådan sak kan vara när det är dags att få egna nycklar till bostaden. Att få gå hem från skolan eller fritids ensam känns som ett riktigt framsteg för många och inger känslan av att vara stor. Det kräver dock också en del förberedelser och försiktighetsåtgärder.

En vanlig sak som händer när barnet i fråga får nycklar är att det inte dröjer så länge innan nycklarna har tappats bort. För att förhinda att detta sker, men också för att förenkla för barnet att kunna hålla koll på nycklarna, är att skaffa nyckelband med tryck så att barnet vet vilka nycklar som går till hemmet. Det är inte ovanligt att många lärare och klassföreståndar samlar in bl.a. barnens nycklar på morgonen i en gemensam låda för att sedan lämna ut dessa när det är dags att gå hem. Då gäller det att hitta sin nyckel i lådan, men då många nycklar ser likadana ut kan det ibland vara svårt att veta vems som är vems. Det ger ett utmärkt tillfälle att skaffa just nyckelband med tryck t.ex. med barnets eget namn.

Att ha nyckelband är också ett bra sätt att kunna sätta fast bandet i till exempel ryggsäcken och på det sätt ytterligare förhindra att barnet tappar bort nycklarna. Det finns flera olika sidor på nätet där man kan beställa dessa, och i varierande prisklasser och kvaliteér. Det är upp till var och en varifrån man beställer, huvudsaken är att man gör det. Är ditt barn med i en förening kan man ofta beställa därifrån och då blir det inte bara praktiskt utan stärker även lagandan, vilket är bra för alla barn. Att inneha nyckelband är helt klart något som underlättar i vardagen för alla familjer med barn – och inte bara för dem. Varför inte passa på att skaffa ett nyckelband med något tryck som du själv gillar när du ändå är i farten?

Man kan både köpa nyckelband online, om man vill ha ett personligt tryck, men även färdigtryckta band i de flesta klädes- och leksaksaffärer. Ystad är en av alla de kommuner som lär barnen hur man själv kan knyta nyckelband, vilket gör att man kan få ett ännu mer personligt nyckelband att visa upp. Ett nyckelband är verkligen något att rekommendera både av praktiska skäl, likväl som att det är ett sätt att uttrycka sin personlighet.

 
 

About the author

More posts by