Frågan om huruvida det är fördelaktigt att skaffa barn är kanske en av de viktigaste frågorna i livet. Att ta ett barn till världen innebär såväl stort ansvar som stor glädje. Här kommer flera förträffliga fördelar lyftas upp med att skaffa barn.

3 fördelar med barn

Det finns både forskning och empiriska belägg för att barn ger ett positivt inflytande, varav tre stycken presenteras här.

1. Barn gör vardagslivet roligare: Barn bidrar tveklöst till en mer aktiv och händelserik vardag. För ett uttråkat par är därför barn svaret eftersom det inte kommer finnas mycket tid att bli uttråkad. Förpliktelser, planering och uppfostran är bara några saker i samband med barn som kommer ta sin tid och energi. Ett exempel är att hjälpa sina barn tjäna pengar till en skolutflykt genom saljdirekt.se och förbereda matsäck. Det kommer alltid finnas nya aktiviteter och mål att uträtta för barnet.

2. Barn sänker blodtrycket: Studier visar att föräldraskap bidrar till att sänka blodtrycket. Exempelvis studerades 200 gifta par under 24 timmar där resultaten angav lägre blodtrycksvärden för par med barn jämfört med de utan. Även om vård av barn ibland kan inkludera dagliga utmaningar, fyller det dagen med mening och syfte som i sin tur bidrar till hälsa. Tänk dock på att resultaten bygger på föräldraskap, inte antal barn.

3. Barn uppmuntrar föräldrar att ta hand om sig själva: Det är givande och uppmuntrande att ta hand om någon annan än sig själv. Därför är föräldrar villiga att ge sina barn den bästa uppfostran och uppväxten som innebär att sköta sin ekonomi, hälsa och nära relationer. Eftersom föräldrar ger bättre vårdnad när de själva mår bra går det hand i hand med att ta hand om sig själv och sina barn.