Barnvänliga resmål

Att ta med barnen på semestern har potentialen att göra resan riktigt härlig – eller riktigt jobbig. Med barn som medresenärer ställs högre krav på dig som förälder att se till att planeringen är noggrann och att resans moment passar alla deltagare. Annars är risken stor att du får spendera en stor del av resan med griniga och uttråkade barn, och det är ingen drömsemester, kan de flesta intyga.

 

Att åka med barn som uppskattar resan är dock något av det mest givande som finns, och det finns många resmål som faktiskt passar alla i familjen. Vissa har föreställningen att en resa enbart handlar om kompromisser där vuxna har en rolig förmiddag och barnen en rolig eftermiddag eller vice versa – men inget kunde vara längre ifrån sanningen. Faktum är att resan blir som bäst när hela familjen får ha roligt tillsammans – hela dagen.

 

Det enda som krävs är att leta reda på familjevänliga resmål. Ett säkert kort är nöjesparker. De brukar ha åkattraktioner och andra roliga saker som passar både stora och små. För de allra minsta kanske ett pariserhjul eller att spela på ett chokladhjul är fullt tillräckligt för en härlig dag medan de större kanske är sugna på lite mer äventyrliga saker, som till synes halsbrytande berg- och dalbanor. Eftersom nöjesparker är vana vid att få besökare i alla åldrar har de blivit duktiga på att tillgodose allas behov. I Sverige är de två största nöjesparkerna välkända – både Liseberg och Gröna Lund lockar årligen hundratusentals besökare.

 

En närbesläktad attraktion är så kallade temaparker, eller theme parks. De har sitt ursprung i USA och kretsar kring ett speciellt tema. Medan nöjesparker i största allmänhet inte har något specifikt ämne kan en theme park exempelvis handla om Askungen eller Harry Potter. En av de mest kända i genren är Disneyland, som finns på lite olika platser på jorden – exempelvis Paris och Florida. De har lockat många generationer barn och vuxna som tillsammans fått stiga in i Walt Disneys magiska värld med alla dess karaktärer.

 

Legoland i Danmark är ett annat exempel på en theme park, där det är lego som står i centrum. En sådan typ av nöjespark sträcker sig ofta över ett enormt område, vilket gör att det garanterat finns tillräckligt många attraktioner för att stanna en hel dag – men det gör också att ni riskerar att tappa bort varandra om exempelvis mobilbatteriet tar slut. Med hjälp av en bra mobilladdare kan du hålla telefonen laddad och se till att dagen på nöjesparken slutar lyckligt för både vuxna och barn.

 
 

About the author

More posts by