Barnvänliga hotell

Att resa med barn är härligt! Soliga dagar på stranden eller varför inte en storstadssemester med massor av spännande saker att utforska! Många nyblivna föräldrar är oroliga för att resa med barn kommer att vara bökigt och svårt, och visst har det sina utmaningar, men oftast går det ändå mycket bättre än man förväntat sig. Något som kan minska stressen kring resan är att välja ett hotell som är barnvänligt, och erbjuder faciliteter som kommer att underlätta de dagliga rutinerna. Läs gärna igenom hotellbeskrivningen noggrant innan ni bokar, och kontakta hotellet vid eventuella funderingar!

All-inclusive eller lägenhetshotell?

Ett barnanpassat hotell kan minska stressen som kan uppstå vid planeringen av semestern. Tänk dock på att inte alla hotell välkomnar barn, fast det inte nämns i hotellbeskrivningen. Är du osäker bör du kontakta hotellet i förväg. Bland de större researrangörernas hotellutbud finns alltid specialanpassade hotell för barnfamiljer med stora poolområden, barnmenyer, barnpassning, underhållning för barnen samt barn- eller spjälsängar på rummen samt barnstolar. Allt detta underlättar givetvis väldigt mycket, och är enormt uppskattat väl på plats! Det kan även vara en fördel att boka ett rum av lägenhetstyp med matlagningsmöjligheter, alternativt boka ett all-inclusive paket för att kunna se till att mätta de små munnarna smidigt och när som helst.

Barnpassning vid behov

En uppskattad service som de större researrangörernas hotell erbjuder är barnpassning eller så kallade barnklubbar. Barnpassning kan anordnas på rummet, eller på hotellets lekrum , oftast för barn mellan 3-12 år. Samma ålder brukar gälla på barnklubbarna, som fungerar som en slags ”semesterförskola”. Barnklubben erbjuder aktiviteter för barnen så som dans, pyssel, lekar och kanske övar de även inför en show, som barnen kan vara med och uppträda i senare under dagen. Barnen brukar oftast tycka att detta är höjdpunkten på resan, och föräldrarna får lite tid för sig själva vid poolkanten eller kanske en välförtjänt middag på tu man hand.

 
 

About the author

More posts by